NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Telegram uji nak lihat kena bayar. Nasib baik udara free, kalau tak ada 'makhluk' akan niaga udara


Telegram Menguji Ciri Bayar Untuk Melihat Perkongsian

Telegram kini dilihat menguji beberapa ciri-ciri dalam mempelbagaikan pendapatan platform tersebut. Selepas mula memaparkan pengiklanan pada aplikasi mereka, disamping memperkenalkan pelan Telegram Premium, kini satu lagi ciri berbayar yang sedang diuji adalah fungsi bayar untuk melihat sesuatu perkongsian khas.

Melalui ujian yang sedang dilakukan, ia memperlihatkan sebuah perkongsian yang dikaburkan – dan pengguna perlu membayar sebelum dapat melihatnya.

Ini mungkin membolehkan sesuatu perkongsian eksklusif dikunci disebalik bayaran – sekaligus membolehkan pemilik kandungan menjana pendapatan tambahan.

Walaubagaimanapun, ia didapati pihak Apple inginkan potongan 30% untuk bayaran, sekaligus membuatkan Telegram membatalkan ciri ini pada peranti iOS.............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo