NOTIS:

Belum ada lagi....

Samy Vellu meninggal dunia pada usia 86 tahun

0
PETALING JAYA: Bekas menteri Kabinet Tun S. Samy Vellu meninggal dunia pada usia 86 tahun, kata bekas presiden MIC Tan Sri Dr S. Subramaniam.

Bekas menteri kesihatan itu berkata, dalam catatan Facebook pada Khamis (15 Sept), beliau telah dimaklumkan mengenai berita sedih ini oleh anak bekas presiden MIC, Datuk Seri Vell Paari.

"Bagi kebanyakan kami, beliau adalah mentor utama. Sumbangan beliau kepada negara dan masyarakat India akan kekal dalam ingatan kami.

"Takziah kepada keluarga atas kematiannya. Dia menjalani kehidupan yang penuh dan mulia, dan pergi dengan penuh penghormatan dan penghargaan yang mendalam. Semoga rohnya sampai ke tempat kediaman Tuhan," kata Subramaniam dalam catatan Facebooknya.

Bekas setiausaha akhbar Samy Vellu Datuk E. Sivabalan berkata urusan pengebumian sedang dibuat dan mereka yang ingin memberi penghormatan boleh berbuat demikian selepas jam 2 petang Khamis (15 Sept) di kediaman mendiang presiden MIC di 19, Lengkongan Vethavanam, Batu 3 1 /2, Jalan Ipoh, Kuala Lumpur.

Tambahnya, jenazah jenazah akan meninggalkan kediaman pada pukul 3 petang Jumaat dan tiba di krematorium DBKL di Jalan Kuari, Cheras, pada pukul 4 petang.

Samy Vellu adalah Ahli Parlimen Sungai Siput dari 1974 hingga 2008, berkhidmat sebagai Menteri Kerja Raya dari 1983 hingga 1989 dan sekali lagi dari 1995 hingga 2008.


No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo