NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Azalina sah letak jawatan sebagai Penasihat Khas PM

KUALA LUMPUR: Datuk Seri Azalina Othman Said secara rasmi meletakkan jawatan sebagai penasihat khas kepada perdana menteri.

Pejabat Perdana Menteri, dalam satu kenyataan hari ini, berkata Azalina telah menyerahkan surat peletakan jawatannya kepada Jabatan Perdana Menteri pada 29 Ogos 2022.

“Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob telah menerima peletakan jawatannya dengan notis sebulan seperti yang dinyatakan dalam surat tersebut.

"Notis sebulan itu diberikan bagi menyelesaikan kerja tertangguh berkaitan kakitangannya. Bagaimanapun Azalina tidak lagi bekerja di Jabatan Perdana Menteri kerana diberi cuti bermula 1 Sept sehingga tamat notisnya.

"Ismail Sabri merakamkan penghargaan dan terima kasih atas khidmatnya yang telah diberikan selama ini," kata kenyataan itu.

Dalam catatan Facebook pagi semalam, ahli parlimen Pengerang itu berkata beliau masih berkhidmat di Putrajaya dalam kapasiti itu setakat Hari Kebangsaan.

Kenyataan beliau dibuat selepas khabar angin mendakwa beliau telah meletak jawatan selepas memaki hamun ketuanya semasa perhimpunan Khas Umno Sabtu lalu.

Dalam majlis itu, yang diadakan bagi menunjukkan solidariti terhadap pemenjaraan bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Razak, Azalina telah membidas Ismail Sabri kerana mengekalkan peguam negara sekarang.

Azalina berkata, seperti amalan biasa di mana-mana negara lain, seorang perdana menteri akan melantik "orangnya sendiri" untuk menjadi Peguam Negara kerana kuasa besar yang dipegang oleh jawatan itu.

“Di mana-mana negara, sesiapa yang menjadi perdana menteri akan memilih rakyatnya sendiri untuk menjadi AG.

"Saya sudah menjadi ketua bahagian Umno lebih 20 tahun. Sudah tentu, setiausaha bahagian adalah orang saya sendiri, begitu juga ketua penerangan kerana saya melantik mereka," katanya sebagaimana dilaporkan.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo