NOTIS:

Belum ada lagi....

MB minta rakyat Johor terutama di pesisir pantai waspada susulan amaran air pasang besar

0

Orang ramai yang berhasrat untuk beriadah di kawasan pantai dan nelayan turut dinasihatkan supaya sentiasa menjaga keselamatan. - Gambar fail/BERNAMA

JOHOR BAHRU: Rakyat Johor khususnya penduduk di sekitar kawasan pesisir pantai diminta lebih berwaspada bagi mengelak sebarang kejadian tidak diingini berlaku susulan amaran fenomena air pasang besar.
Menteri Besar Datuk Onn Hafiz Ghazi berkata orang ramai yang berhasrat untuk beriadah di kawasan pantai dan nelayan turut dinasihatkan supaya sentiasa menjaga keselamatan.
"Pusat Hidrografi Nasional (PHN) telah mengeluarkan amaran fenomena air pasang besar yang dijangka bermula hari ini hingga Ahad.
"Saya menyeru penduduk di pesisir pantai Johor lebih berwaspada bagi mengelakkan sebarang kejadian yang tidak diingini," katanya dalam hantaran menerusi Facebook rasmi beliau hari ini.
Onn Hafiz berkata orang ramai juga diminta sentiasa memantau keadaan cuaca semasa dan merujuk informasi agensi berkaitan sebelum memulakan aktiviti.
PHN menerusi hantaran di Twitter memaklumkan bahawa fenomena itu berlaku disebabkan dipengaruhi oleh daya tarikan graviti bulan dan matahari.
Justeru, penduduk terutama di sekitar pesisir pantai di seluruh negara disarankan berwaspada dengan fenomena itu.
-- BERNAMA

............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo