NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Percubaan keluarkan mana-mana negeri dari Malaysia merupakan jenayah - Tun Mahathir

Malaysia mempunyai undang-undang namun mungkin tidak terpakai terhadap pihak dengan 'kedudukan yang lebih tinggi'. - Tun Mahathir

KUALA LUMPUR : Malaysia merupakan negara yang mempunyai undang-undang, sekiranya wujud usaha untuk mengeluarkan mana-mana negeri dari negara ini.
Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata, bagaimanapun undang-undang itu "mungkin tidak terpakai terhadap pihak yang kedudukannya jauh lebih tinggi".
“Sesiapa yang cuba untuk withdraw (keluarkan negeri) dari Malaysia itu adalah satu jenayah, tetapi kita ada orang yang duduk lebih tinggi daripada undang-undang.
“Apabila orang seperti ini berkata demikian, dia amat serius tetapi tindakan tidak boleh diambil kerana dia tidak tertakluk kepada kepada undang-undang negara kita dan inilah masalah yang kita hadapi sebenarnya.
“Kalau saya sebut tentang nak keluarkan Kedah dari Malaysia saya akan kena tangkap tetapi orang itu bebas dari undang-undang... jenayah tetap jenayah,” katanya ketika sidang media program Aku Melayu di Kuala Lumpur pada Ahad.

Sumber | Astro Awani


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo