NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Najib, Anwar debat isu Sapura Energy


KUALA LUMPUR: Datuk Seri Najib Razak menyatakan persetujuan berdebat dengan Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim, mengenai usaha menyelamatkan syarikat perkhidmatan medan minyak bersepadu Malaysia, Sapura Energy Bhd (Sapura Energy).

Menerusi hantaran di media sosialnya, bekas Perdana Menteri itu menyatakan sudah meminta pasukan Anwar dan bekas Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli, mengaturkan dengan media jika berhasrat menyiarkannya secara langsung.

"Game on. Saya setuju debat dengan Anwar.'Let's rock'.


Najib menyahut cabaran debat terbuka itu, namun mahu Rafizi mengajak Anwar bersama-sama berdebat dengannya.

"Yang mula-mula cabar untuk debat ialah Rafizi sehari dua sebelum Ramadan bermula. Saya cuma sahut sahaja.

"Saya sudah menjawab semua sanggahan Rafizi setiap kali dia naikkan (bangkitkan isu). Setakat ini, Rafizi cuma buat posting tiga kali berhubung isu ini," katanya.

Najib menjelaskan ketiga-tiga dakwaan Rafizi sudah dijawab berserta fakta dan bukti.

Sumber | BH Online
............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo