NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Farhash Wafa lawan Amirudin Shari atas restu Anwar?


KUALA LUMPUR:
Farhash Wafa Salvador Rizal Mubarak mendedahkan beliau mencabar Amirudin Shari untuk jawatan ketua PKR Gombak kerana tidak mempercayai menteri besar Selangor itu.

“Menteri besar watak penting di Selangor. Saya akui sumbangan beliau kepada parti, bahagian Gombak, dan negeri,” katanya dalam temubual

“Tapi ini soal kepercayaan. Saya tak percaya pada Amirudin.”

Bekas pembantu Presiden PKR, Anwar Ibrahim, itu berkata beliau mencabar Amirudin untuk menentukan apakah ketua PKR Gombak itu mendapat sokongan dan kepercayaan akar umbi.

Bekas ketua PKR Perak itu berkata keputusan kembali ke Selangor ini bukan dibuat secara tergesa-gesa, malah ia dibincangkan dengan kepimpinan parti.

Katanya, bertanding jawatan tertinggi PKR Gombak itu bukan semata-mata kerana Amirudin, tetapi juga untuk meningkatkan peluang parti mempertahankan Selangor pada PRU15.

“Sudah tentu kemenangan saya di Gombak akan melemahkan Amirudin…tapi beliau tidak perlu bimbang sekiranya dia kuat dan disokong akar umbi.”

Beliau berkata PKR Gombak ‘retak’ selepas Ahli Parlimennya, Azmin Ali, dan ADUN Gombak Setia, Hilman Idham, keluar parti dan menyertai Bersatu, susulan Langkah Sheraton pada 2020.

Farhash berharap akan menang besar di Gombak, menyatukan bahagian itu, dan memupuk semula idealisme parti dalam kalangan ahli bagi menghadapi PRU.

Amirudin terpilih sebagai ketua bahagian Gombak dalam pemilihan 2018, menewaskan Nizam Md Saad dengan 1,115 undi.

Farhash juga akan bertanding jawatan naib presiden dalam persaingan 17 pihak, termasuk Amirudin, Ketua Wanita Fuziah Salleh, dan Menteri Besar Negeri Sembilan, Aminuddin Harun.
............oo000oo...........
PENAFIAN 1
  Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                            ...............No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo