NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Undang-undang media baru, TikTok gantung ciri muat naik video dan siaran langsung di RusiaSetelah sejumlah besar syarikat-syarikat teknologi dilihat menghentikan jualan barangan ataupun perkhidmatan di Rusia, kini tiba pula giliran TikTok untuk melakukan perkara yang sama.

Perkhidmatan muat-naik video ringkas tersebut baru sahaja mengumumkan bahawa mereka telah menggantung fungsi muat-naik video baru dan juga ciri siaran langsung pada aplikasi tersebut untuk para pengguna di negara Rusia.

Menurut laporan daripada Reuters, TikTok dilihat menggantungkan ciri-ciri ini kerana Vladimir Putin, Presiden Rusia baru sahaja meluluskan undang-undang media baru yang akan membolehkan kerajaan tersebut memenjara mana-mana individu selama 15 tahun sekiranya mereka didapati memuat-naik kandungan video yang kerajaan tersebut anggap merupakan berita palsu yang boleh menggugat keamanan negara.

Walaupun begitu, TikTok turut mengatakan bahawa perkhidmatan permesejan dalam aplikasi mereka tidak terkesan dengan undang-undang baru ini. TikTok turut akan menilai perkembangan undang-undang ini dan akan mengemaskini terma pengguna mereka sekiranya diperlukan.

Sumber | Amanz............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo