NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Raja Permaisuri ziarah pasangan kembar Siam pramatang


KUALA LUMPUR: Raja Permaisuri Agong, Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah, hari ini, berkenan berangkat menziarahi pasangan kembar siam pramatang yang berjaya dipisahkan melalui pembedahan oleh pasukan Hospital Tunku Azizah (HTA) Kuala Lumpur.

Menerusi catatan di laman Facebook Istana Negara, keberangkatan tiba Seri Paduka disambut oleh Pengarah HTA, Dr Shamsul Anuar Kamarudin; Timbalan Pengarah HTA, Dr Marina Abdullah Sani dan Pakar Perunding Pembedahan Kanak-Kanak HTA, Datuk Dr Zakaria Zahari.

HTA sebelum ini memaklumkan hospital itu mencipta sejarah apabila buat julung kalinya berjaya melakukan pembedahan memisahkan pasangan kembar siam pramatang berusia 17 hari pada 19 Mac lepas.

Pembedahan itu diketuai Dr Zakaria dan membabitkan 13 doktor pakar termasuk enam pakar bedah kanak-kanak dari seluruh negara serta hampir 20 jururawat dan staf dewan bedah kanak-kanak.

Pada lawatan itu, Tunku Azizah turut berkenan meluangkan masa melawat bayi atresia biliari yang baru menjalani pembedahan pemindahan hati yang diterima daripada ayahnya.

"Seri Paduka Baginda mendoakan agar semua bayi berada dalam keadaan yang baik dan segera pulih serta dapat menjalani kehidupan seperti kanak-kanak lain," menurut catatan itu.– BERNAMA
............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo