NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Ookla Iktiraf Celcom Sebagai Penyedia Rangkaian Mudah-Alih Terbaik Di Malaysia


Ookla, salah satu firma yang melakukan analisa berkaitan kelajuan rangkaian mudah-alih dan kualitinya, kini telah mengiktiraf Celcom sebagai penyedia rangkaian mudah-alih terbaik di Malaysia, berdasarkan laporan untuk tempoh 2021 lepas.


Bagi yang tidak mengenali akan Ookla, mereka merupakan penyedia disebalik ujian kelajuan rangkaian Speedtest, selain turut menyediakan beberapa penyelesaian yang lain.

Mengikut skor Ookla, Celcom mencatatkan skor lebih 93.2% untuk rangkaian 4G, selain 99.7% untuk liputan umum di seluruh Malaysia. Celcom merekodkan kiraan imbasan tertinggi iaitu lebih daripada 142 juta imbasan dan meliputi 356,606 lokasi di seluruh negara. 


Celcom mengatakan mereka akan terus melabur dalam modenkan rangkaian untuk memenuhi pertumbuhan trafik data yang pesat.

Celcom turut mengatakan yang mana mengikut tinjauan pihak Ipsos pada Januari 2022, Celcom turut dipilih sebagai syarikat telekomunikasi yang paling dipercayai di Malaysia. Tinjauan berkenaan dilakukan melibatkan 3000 temu bual sepanjang 2021 lepas.

Sumber | Amanz
............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo