NOTIS:

Belum ada lagi....

Mahu beri tumpuan kepada SPM, Sharul berehat seketika

0

KUALA LUMPUR: Sharul Ezwan Sharil mahu berehat seketika daripada arena sukan permotoran dua roda bagi memberi tumpuan penuh kepada akademik. 

Ezwan atau dikenali sebagai Juan yang menyertai saingan Asia Talent Cup (ATC) dan European Talent Cup (ETC) pada musim lalu berkata, dia kini mahu memberikan tumpuan penuh dalam pembelajarannya bagi menghadapi peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

"Setakat ini, saya nak fokus kepada SPM terlebih dulu dan selepas itu baru membuat keputusan (pembabitan dalam arena permotoran).

"Itu adalah perancangan saya bagi tahun ini, memberikan tumpuan 100 peratus kepada SPM," kata pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Dusun Nanding, Selangor itu. 

Musim lalu, Juan menamatkan kempen ATC 2021 yang dimenangi pelumba Jepun, Taiyo Furusato dengan 45 mata untuk berada di tangga kelapan keseluruhan. 

Dalam kempen ETC pula, Juan menamatkan musim dengan berada di tangga ke-22 keseluruhan, berkongsi 13 mata dengan pelumba dari Perancis, Guillem Planques.


"Kalu ikutkan, memang saya tidak berpuashati (keputusan diraihnya musim lalu)," katanya yang sebelum ini menggalas cabaran di Asia dan Eropah mewakili pasukan pelapis, SIC Racing Team itu. 

Kempen ATC 2022 dijadual berlangsung sebanyak enam pusingan dengan perlumbaan pembuka tirai diadakan di Litar Antarabangsa Losail dari 4 hingga 6 Mac ini manakala ETC pula, Pusingan 1 dijadual berlangsung pada 8 Mei ini di Litar Estoril.

—BH


............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo