NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Identiti ejen perisik Israel tembak mati Dr. Fadi didedahkan

Dr. Fadi Mohammed Al Batsh

GAZA: Namanya, Husam Abdul Majid Muhammad Al-Astal dan terlibat dengan Mossad (agensi risikan Zionis) sejak 1996.

Demikian identiti suspek pembunuh Dr. Fadi Mohammed al-Batsh, seorang jurutera elektrik kelahiran Gaza dan ahli Hamas yang ditembak mati oleh dua penunggang motosikal ketika dia berjalan untuk menunaikan solat subuh di Kuala Lumpur pada 2018.

Identiti tersebut didedahkan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Cinta Gaza Malaysia (CGM), Muhammad Nadir Al-Nuri Kamaruzaman dalam saluran Telegram beliau, hari ini.

Menurutnya, ‘operasi’ itu dilakukan bersama seorang pengintip Mesir dan dua pengintip bukan Arab.

“(Suspek) Merupakan pegawai di dalam Mossad dan bekerja di beberapa tempat dan terlibat dalam beberapa operasi,” katanya.

Terdahulu Kumpulan Hamas memaklumkan telah menangkap seorang warga Palestin yang didakwa bekerjasama dengan agensi pengintip Israel, Mossad, dalam pembunuhan Dr. Fadi di Malaysia.

Bapa Dr. Fadi memberitahu media Gaza bahawa dia akan menuntut hukuman mati dan meminta dia dibenarkan untuk melaksanakannya sendiri.

“Saya akan meminta untuk melakukan kepadanya apa yang dia lakukan kepada anak saya,” kata Mohammad al-Batsh kepada agensi berita Shehab yang berkaitan dengan Hamas.

- UM


............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo