NOTIS:

Belum ada lagi....

Pahang catat lebih 14,000 mangsa banjir

0


KUANTAN: Seramai 14,143 mangsa banjir ditempatkan di 186 pusat pemindahan sementara (PPS) di Pahang setakat jam 4.30 petang, hari ini.

Jumlah itu meningkat mendadak berbanding 5,686 mangsa banjir di 131 PPS 9.45 pagi tadi.

Menurut Info Bencana Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM), PPS yang dibuka setakat ini di Pahang ialah di daerah Raub, Maran, Lipis, Jerantut, Kuantan, Temerloh, Pekan, Bentong dan Bera.

Sementara itu, sebanyak 21 sungai melepasi paras bahaya di Pahang, manakala 10 sungai melepasi paras amaran dan berjaga-jaga pula membabitkan 15 sungai.

Jabatan Meteorologi Malaysia (MetMalaysia) pula mengeluarkan amaran hujan berterusan (buruk) di lima daerah di Pahang iaitu Cameron Highlands, Lipis, Raub, Jerantut dan Kuantan.

Amaran hujan berterusan waspada pula di Bentong, Temerloh, Maran dan Pekan Bera dan Rompin.............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo