NOTIS:

Belum ada lagi....

Mudah semak Keadaan Dan Status Laluan Jalan Raya di Laman Pengurusan Bencana JKR

0


Jabatan Kerja Raya menyediakan sebuah portal khas bagi memudahkan para pengguna merujuk keadaan semasa jalan-raya, dinamakan “Laman Pengurusan Bencana JKR”.

Melalui portal khusus ini, pengguna boleh melihat keadaan semasa jalan raya, melibatkan banjir, cerun runtuh, jalan runtuh, jalan mendap, dan juga jambatan yang rosak atau runtuh.

Laman khas ini dikemaskini setiap masa, dan turut memperlihatkan keadaan semasa jalan raya – sama ada boleh digunakan untuk perjalanan atau sebaliknya. Anda juga boleh membuat tapisan mengikut jenis bencana, atau mengikut negeri untuk melihat dengan lebih dekat keadaan di sesuatu lokasi.

Bagi anda yang merancang sebarang perjalanan keluar, boleh menyemak jalan raya yang anda akan lalui, dan mengelak sekiranya ia tertutup atau terkesan dengan bencana. -AMANZ............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo