NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Bekalan air di Hulu Langat, pulih 21 kawasan

Foto Hiasan


KUALA LUMPUR: Status pemulihan bekalan air di 21 daripada 28 kawasan di Wilayah Hulu Langat yang terjejas telah pulih sepenuhnya pada jam 6 pagi hari ini, berikutan Loji Rawatan Air (LRA) di Batu 11 Cheras sudah mula beroperasi.

Bagaimanapun, Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) dalam satu kenyataan hari ini memaklumkan, pihaknya kini sedang berusaha sebaik mungkin untuk memastikan loji dapat beroperasi pada kapasiti optimum.

"Bekalan air bersih dapat dibekalkan semula kepada pengguna di kawasan yang terjejas secara berperingkat-peringkat, sehingga pemulihan penuh dicapai.

"Antara kawasan yang masih belum pulih adalah Taman Bukit Sungai Long, Taman Bukit Suria, Taman Sejati, Taman Sinar Harapan Cheras, Taman Taming Indah, Taman Tropicana Cheras dan Taman Wira Heights," menurut kenyataan itu Air Selangor itu.

Dalam pada itu, Air Selangor memberitahu, bantuan alternatif melalui lori tangki masih lagi digerakkan ke kawasan terjejas, dengan memberi keutamaan kepada premis kritikal sepanjang tempoh gangguan bekalan air tidak berjadual.

Sebelum ini dilaporkan terdapat beberapa LRA dihenti tugas kerana paras air yang meningkat dan penutupan kecemasan bekalan elektrik Ahad lepas.

Pengguna boleh merujuk kepada saluran komunikasi rasmi seperti aplikasi dan media sosial Air Selangor atau menghubungi Pusat Perhubungan Pelanggan Air Selangor di 15300 sementara pertanyaan dan aduan boleh dikemukakan di Pusat Bantuan Pelanggan melalui laman sesawang www.airselangor.com. – BERNAMA............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo