NOTIS:

Belum ada lagi....

Tahukah anda? JPJ tawarkan diskaun saman sehingga 70% sempena bulan kemerdekaan

0


Sempena menyambut bulan kemerdekaan Malaysia yang ke-64, pihak Jabatan Pengangkutan Jalan Malaysia (JPJ) menawarkan potongan diskaun bagi pengurangan saman sehingga 70%.

Potongan diskaun tersebut hanya diberikan untuk saman JPJ yang boleh kompaun sahaja kecuali kes mahkamah yang berstatus waran tangkap atau perbicaraan. Tawaran ini berlangsung sehingga 16 September nanti.

Pengurangan tersebut adalah untuk semua saman yang dikeluarkan di bawah Akta Pengangkutan Jalan 1987 (Akta 333), Akta Lembaga Perlesenan Kenderaan Perdagangan 1987 (Akta 334), dan peraturan dan perintah lain di bawahnya, termasuk kes yang masih disenarai hitam.


Namun, sekiranya pesalah lalu lintas yang telah disenarai hitam diminta untuk mengunjungi pejabat JPJ berhampiran (cawangan atau negeri) untuk tujuan ‘dokumentasi semula’ sebelum mereka dapat meneruskan proses pembayaran.

Tawaran ini juga boleh diguna pakai untuk saman yang masih aktif dan sah, dengan syarat pembayaran dibuat dalam tempoh tawaran ini berlangsung.

Sekiranya anda mempunyai saman JPJ yang mahu dilunaskan, pihak JPJ telah membuka beberapa platform bagi memudahkan orang ramai membuat pembayaran samada melalui kaunter JPJ, kiosk, outlet UTC, Pos Malaysia, MyEG atau layari laman web di public.jpj.gov.my.............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.


No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo