NOTIS:

Belum ada lagi....

Sidang Parlimen ditangguhkan hingga 13 September

0

Mesyuarat Parlimen berikutnya - sesi baru tahun ini - yang awalnya ditetapkan untuk 6 September, ditangguhkan ke 13 September, kata setiausaha Dewan Rakyat Dr Nizam Mydin Bacha Mydin.

Dalam sebuah surat pada hari Isnin (30 Ogos), Dr Nizam mengatakan penangguhan itu dibuat sesuai dengan Perintah Tetap 11 (2) Dewan Rakyat.

"Sesuai dengan Perintah Tetap 11 (2) Dewan Rakyat, pertemuan pertama sesi keempat Parlimen ke-14 yang awalnya direncanakan untuk dimulai pada 6 September hingga 30 September telah ditunda menjadi 13 September hingga 12 Oktober," katanya .

Mesyuarat parlimen yang akan berlangsung selama 17 hari dari 13 September hingga 12 Okt akan dimulakan dengan Alamat Raja Di Raja.

Mesyuarat itu juga akan merangkumi perbahasan mengenai Rancangan Malaysia ke-12.
............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo