NOTIS:

Belum ada lagi....

Rahman Dahlan pula letak jawatan pengerusi Lembaga Pengarah UMS

0
Abdul Rahman Dahlan dilantik ke Lembaga Pengarah Universiti Malaysia Sabah pada Februari lalu.
Ahli Majlis Kerja Tertinggi (MKT) Umno, Abdul Rahman Dahlan meletak jawatan sebagai pengerusi Lembaga Pengarah Universiti Malaysia Sabah (UMS) berkuat kuasa serta-merta.

Beliau adalah pemimpin Umno terbaharu yang berundur daripada jawatan lantikan kerajaan.

Rahman berkata, peletakan jawatan itu selaras keputusan MKT Umno menarik balik sokongan kepada kerajaan Perikatan Nasional dan Perdana Menteri, Muhyiddin Yassin.

“Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada bekas menteri pengajian tinggi, Noraini Ahmad kerana memberi peluang kepada saya untuk berkhidmat sebagai pengerusi ahli Lembaga Pengarah UMS,” katanya dalam kenyataan.

Noraini meletak jawatan semalam atas alasan sama, selepas Shamsul Anuar Nasarah berundur daripada jawatan menteri tenaga dan sumber asli Selasa lalu, setelah mengambil kira keputusan dan pendirian Umno.

Rahman yang juga bekas menteri persekutuan, dilantik ke Lembaga Pengarah UMS pada Februari lalu.............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo