NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Nazri dakwa pihak yang tarik sokongan kepada Muhyiddin berkepentingan peribadi

Menurut Nazri, pendedahan yang dibuat Muhyiddin itu membuktikan keputusan pihak yang menarik sokongan bukan kerana mahu menjaga kepentingan parti seperti yang didakwa sebelum ini.

KUALA LUMPUR: Pendedahan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin bahawa ada yang mendesak beliau campur tangan urusan mahkamah untuk membebaskan beberapa individu yang sedang didakwa atas kesalahan jenayah membuktikan bahawa keputusan menarik sokongan terhadap Perikatan Nasional (PN) dibuat atas kepentingan peribadi, dakwa Ahli Parlimen Padang Rengas, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz.

Menurut Nazri, pendedahan yang dibuat Muhyiddin itu membuktikan keputusan pihak yang menarik sokongan bukan kerana mahu menjaga kepentingan parti seperti yang didakwa sebelum ini.

“Saya kira ini kali pertama Perdana Menteri mendedahkan perkara ini kepada umum.
“Jadi bila Perdana Menteri sudah dedahkan bermakna kita tahu bahawa hendak tarik sokongan ini bukan kerana kepentingan parti sebaliknya kerana kepentingan peribadi,” katanya kepada Astro AWANI.

Beliau menegaskan pihak-pihak yang mempunyai kes di mahkamah sepatutnya mencontohi apa yang dilakukan oleh Ahli Parlimen Putrajaya, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor atau Ku Nan yang kini menghadapi kes di mahkamah.

“Kalau nak bersihkan nama buat macam Ku Nan yang lawan kes di mahkamah yang akhirnya dibebaskan daripada kesnya.

“Jangan minta pihak lain campur tangan dan bebaskan kes di mahkamah. Bila tidak dapat, hendak tarik sokongan, ini tidak betul,” katanya lagi.

Terdahulu dalam satu Perutusan Khas pada Rabu, Muhyiddin yang memimpin kerajaan PN mendedahkan ada pihak yang kurang senang dengan ketegasannya untuk tidak melayan beberapa tuntutan mereka.

Menurut Muhyiddin, antara tuntutan yang dibuat termasuk desakan supaya beliau mencampuri urusan mahkamah untuk membebaskan beberapa individu yang sedang didakwa atas kesalahan jenayah.............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo