NOTIS:

Belum ada lagi....

Mesyurat MKT UMNO malam ini bincang syarat PN, 'No PN 2.0'

0

SHAH ALAM – [DIKEMAS KINI] Mesyuarat Majlis Kerja Tertinggi (MKT) yang akan diadakan di Menara Dato' Onn pada 8.30 malam Sabtu membincangkan sokongan bersyarat yang dikemukakan oleh Perikatan Nasional (PN).

Difahamkan, antara perkara lain yang turut dibincangkan ialah pembentukan barisan Kabinet baharu termasuk calon Timbalan Perdana Menteri.

Menurut satu sumber yang enggan dinamakan, mesyuarat MKT itu akan mengadakan pada malam Sabtu dan akan dipengerusikan oleh Presiden UMNO, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi.

“Saya difahamkan mesyuarat ini untuk memberi pandangan kepada Datuk Seri Ismail Sabri sebagai Perdana Menteri baru. Paling penting perkara yang akan ditekankan ialah ‘No PN 2.0’,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian.

Bagaimanapun, pemimpin terbabit tidak menjelaskan secara terperinci mengenai 'No PN 2.0' yang akan dibincangkan itu.

Dalam pada itu, ahli MKT UMNO, Datuk Seri Jalaluddin Alias turut mengesahkan mesyuarat yang akan diadakan itu namun tidak mengetahui agenda yang akan dibawa.

“Mesyuarat ini akan diadakan secara fizikal. Saya dapat jemputan mesyuarat MKT tetapi saya tidak tahu apa yang nak dibincangkan. Dalam notis tidak ada sebarang agenda,” kata Ahli Parlimen Jelebu itu.

Pada Khamis, Perikatan Nasional (PN) sebulat suara bersetuju mencalonkan Ismail Sabri sebagai Perdana Menteri yang baharu secara bersyarat.

Sumber | Sinarharian............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo