NOTIS:

Belum ada lagi....

Hasni minta ahli politik lakukan gencatan politik

0
Datuk Seri Hasni Mohammad, Menteri Besar Johor
Johor Bahru: Ahli politik negara diminta melakukan gencatan politik sekali gus bersama-sama membantu rakyat, khususnya di kawasan yang diwakili mereka dengan pelantikan Perdana Menteri Kesembilan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Menteri Besar, Datuk Hasni Mohammad berkata, dengan berakhirnya kemelut pemilihan pemimpin negara, semua pimpinan, sama ada dalam kerajaan atau pembangkang supaya memberi fokus terhadap usaha menangani pandemik Covid-19.

"Alhamdulillah, kemelut pelantikan Perdana Menteri Malaysia Kesembilan akhirnya dapat diselesaikan dalam keadaan aman.

"Tahniah saya ucapkan kepada Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, Ahli Parlimen Bera atas pelantikan sebagai Perdana Menteri Malaysia Kesembilan.

"Semoga dengan pelantikan ini dapat meneruskan agenda mengekang serta memutuskan rantaian pandemik Covid-19, sekali gus memacu pemulihan ekonomi negara.

"Saya mengajak semua pimpinan, sama ada dalam kerajaan mahupun pembangkang supaya lakukan gencatan politik dan marilah bersama-sama membantu rakyat, khususnya di kawasan yang diwakili masing-masing," katanya dalam kenyataan, hari ini.

Sumber | HMetro


............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo