NOTIS:

Belum ada lagi....

'Dakwaan tawaran wang, kedudukan propaganda burukkan kerajaan'

0
Razman (tiga dari kiri) menyampaikan sumbangan bantuan prihatin daripada Econsave kepada penduduk di Flat Panorama Lapangan Perdana dekat sini pada Ahad. Foto : Sinarharian
IPOH - Perikatan Nasional (PN) Perak menyifatkan dakwaan tawaran wang dan kedudukan dalam kabinet sebagai pertukaran menyokong kepimpinan Perdana Menteri seperti yang dinyatakan segelintir ahli Parlimen adalah satu propaganda untuk memburukkan lagi keadaan pentadbiran kerajaan.

Naib Pengerusi 1 PN Perak, Razman Zakaria berkata, dalam situasi semasa, adalah tidak mustahil wujud segelintir pihak yang cuba mengambil kesempatan dengan mengada-adakan sentimen politik sebegitu.

"Kemungkinan (cuba burukkan keadaan) itu ada sebab sekarang ini macam-macam perkara boleh berlaku. Kita tengok daripada kenyataan-kenyataan pemimpin sebelum ini pun kita dah boleh tahu, hari ini lain esok lain.

"Sebab itu saya katakan tohmahan ini satu propaganda yang dibangkitkan untuk memburukkan lagi keadaan. Kita minta kepada mereka tak perlulah burukkan lagi keadaan, elok jaga kerajaan yang ada ini untuk sama-sama tangani Covid-19," katanya.

Beliau berkata demikian selepas menyempurnakan penyerahan sumbangan bantuan prihatin daripada Econsave kepada penduduk di Flat Panorama Lapangan Perdana dekat sini pada Ahad.

Pesuruhjaya Pas Perak itu berkata, tidak dapat dijangka sejauh mana kebenaran dakwaan berhubung tawaran bagi menyokong kerajaan PN itu dan sebaiknya serah kepada pihak berkuasa menjalankan siasatan.

"Sekarang ini pun dah ada yang buat laporan polis, sebaiknya biar pihak berkuasa jalankan siasatan.

"Jika benar dakwaan itu, maka boleh diambil tindakan, kita tidak pilih siapa kerana ini kerajaan yang kita mahukan," katanya.

Sumber : Sinarharian............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo