NOTIS:

Belum ada lagi....

Annuar anggap tindakan menteri meletak jawatan sebagai kurang wajar

0

KUALA LUMPUR: Tidak wajar untuk menteri dan timbalan menteri UMNO meletakkan jawatan ketika rakyat berdepan kesukaran akibat pandemik COVID-19.

Menteri Wilayah Persekutuan, Tan Sri Annuar Musa, berkata biarpun berbeza pendapat, semua menteri dari UMNO tidak boleh meninggalkan tanggungjawab mereka begitu sahaja.

Katanya, semua menteri UMNO terikat dengan sumpah jawatan dan berusaha menguruskan kerajaan, terutama menangani COVID-19.

"Katakanlah Khairy Jamaluddin (Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi) tengah sibuk dengan vaksinasi. Tiba-tiba keluar kerajaan.Macam itu ke tanggungjawab kita?

"Sama juga Datuk Seri Dr Adham Baba (Menteri Kesihatan) bertanggungjawab soal kesihatan. Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob sebagai Timbalan Perdana Menteri. Datuk Seri Hishammuddin Hussein (Menteri Kanan Luar Negeri) bertanggungjawab soal COVID-19 keseluruhannya.

"Kebetulannya semua menteri UMNO. Oleh kerana satu perintah, kita kena tinggalkan sebegitu. Tak boleh begitu. Kita kena duduk. Fikir betul-betul. Yang mana dahulu yang mana kemudian. Yang mana nak sokong atau tidak. Ada tempoh sebulan lagi sebelum Parlimen bersidang," katanya.

Beliau berkata demikian menerusi program temu bual yang disiarkan secara langsung.

- BH


............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo