NOTIS:

Belum ada lagi....

Akta Lompat Parti Wajar Digubal – Tuan Ibrahim

0

PUTRAJAYA - Bagi memastikan landskap politik negara berada pada tahap stabil, PAS berpandangan akta lompat parti wajar digubal agar tidak berlaku pengkhianatan kepada parti.

Timbalan Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, pihaknya menyokong penuh sekiranya akta tersebut dibentang serta dibahas di Dewan Rakyat.

“Akta tersebut memerlukan sokongan dua pertiga ahli-ahli Parlimen bagi memastikan ia dapat digubal serta dilaksanakan.

Ia perlu sokongan dua pertiga majoriti, kita harap parti akan lebih kuat dan jumlah kerusi lebih kukuh dalam Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15), sebagai prasyarat ia dapat dilaksanakan,” katanya kepada media, hari ini. 

Mengulas lanjut , Tuan Ibrahim memaklumkan, partinya akan menggerakkan kekuatan yang ada secepat mungkin sebagai persediaan partinya menjelang PRU-15.

Beliau yang juga Ahli Parlimen Kubang Kerian berkata, pihaknya juga menggerakkan seluruh jentera untuk fokus kepada pengundi 18 tahun serta pengundi kali pertama.

“PAS telah gerakkan jentera parti di semua peringkat. Perkukuhkan parti dengan daftar pemilih ditingkatkan, fokus kepada pengundi baharu khusus 18 tahun dan mereka yang baru mengundi untuk pertama kali. 

“Dana bagi persediaan menghadapi PRU-15 turut digerakkan bagi memudahkan serta melancarkan proses kempen.

“Selain itu, PAS juga bersedia meningkatkan penguasaan media baharu yang bergerak seiring arus perkembangan semasa sebagai persediaan menjelang PRU-15,” katanya

Sumber | PNBBC

............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo