NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Madius Tangau nafi lompat parti sertai PN

PETALING JAYA: Presiden Pertubuhan Kinabalu Progresif Bersatu (UPKO), Datuk Seri Wilfred Madius Tangau menafikan bahawa beliau salah seorang daripada wakil rakyat di Sabah yang akan melompat parti menyertai Perikatan Nasional (PN).

Ahli Parlimen Tuaran menafikan dakwaan itu dan menyifatkannya sebagai berita palsu yang sengaja dibuat oleh pihak tertentu untuk mewujudkan ketidakstabilan dalam kalangan pemimpin parti pembangkang.

“Saya sudah dimaklumkan oleh rakan-rakan pimpinan UPKO bahawa ada satu portal yang mengaitkan nama saya…kononya saya seorang daripada Ahli Parlimen pembangkang yang akan melompat dan memberi sokongan kepada kerajaan PN.

“Ini adalah usaha terdesak oleh pihak yang tidak bertanggungjawab. Saya sekeras-kerasnya menafikan dakwaan berkenaan….Saya mahu pihak yang berkenaan berhenti menyebarkan fitnah ini.

“Saya tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang jika ia tidak dihentikan,” katanya melalui rakaman video yang dimuat naik di Facebook beliau.

Pada pilihan Raya Umum Ke-14, Madius adalah satu-satunya wakil UPKO memenangi kerusi Parlimen atas tiket Barisan Nasional (BN), namun beliau kemudiannya bertindak membawa UPKO keluar daripada BN untuk menyokong dan bersama-sama dengan Parti Warisan Sabah (WARISAN) membentuk kerajaan baharu Sabah ketika itu.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo