NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Siapa Lagi Hebat - Peguam PAS Tundukkan Peguam Dap


Usul yang dibawa Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, supaya Yang Dipertua Dewan Rakyat, Tan Sri Mohamad Ariff Md Yusof mengosongkan jawatannya dibuat berdasarkan Perlembagaan Persekutuan. .

Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Parlimen dan Undang-Undang), Datuk Takiyuddin Hassan, berkata usul itu tidak cacat dan diterima oleh Mohamad Ariff sendiri pada 29 Jun lalu, mencakupi tempoh 14 hari sebelum persidangan Dewan Rakyat bermula. . "Saya ingin memaklumkan usul ini dibuat berdasarkan Perlembagaan dan undang-undang yang ditetapkan dalam Parlimen. . "Sebagai contoh, tidak pernah berlaku dalam negara ada Perdana Menteri interim, tetapi ia berlaku dan kita menerimanya. .

"Jadi jangan hanya melihat Peraturan Mesyuarat kerana Peraturan Mesyuarat dibuat berdasarkan Perlembagaan Persekutuan," katanya. . PENAFIAN : KelantanTV tidak bertanggungjawab sebarang komen dan respon balas penonton. KelantanTV berpendapat tidak menjadi kesalahan untuk penonton juga memberikan pandangan selepas menonton video ini selagi ianya tidak menyentuh sensitiviti dan tidak melanggar perlembagaan dan undang-undang negera. Justeru itu KelantanTV berharap pihak penonton juga dapat mengawal perasaan dan menjaga bahasa dan adab dalam setiap ayat yang dituturkan.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo