Tommy Thomas perlu direhatkan
BANGI, 28 Muharram 1441H, Sabtu – Peguam Negara, Tommy Thomas perlu direhatkan bagi satu tempoh agar beliau tidak lagi terbabit dengan siasatan kes kematian anggota bomba, Muhammad Adib Mohd Kassim.

Ahli Parlimen Kuala Terengganu, Ahmad Amzad Hashim berkata, gesaan itu susulan Tommy Thomas enggan meletakkan jawatan walaupun didesak oleh pelbagai pihak.

Katanya, kenyataan Polis Diraja Malaysia (PDRM) semalam yang akan menunggu arahan lanjut daripada Peguam Negara berdasarkan keputusan Hakim Mahkamah Koroner Shah Alam berkaitan inkues amat membimbangkan.

"Hal ini berikutan Tommy Thomas masih berada dalam prosiding menghina mahkamah, justeru dilihat sebagai pihak yang berkepentingan dalam kes itu," katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Terdahulu, Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman, Datuk Huzir Mohamed memaklumkan, siasatan kes kematian Muhammad Adib tidak pernah ditutup dan masih berjalan.

Katanya, PDRM mengambil maklum akan keputusan inkues ke atas kematian Muhammad Adib yang dibuat oleh Mahkamah Koroner Shah Alam semalam serta akan menunggu arahan lanjut daripada pihak Peguam Negara.

Pada perkembangan sama, Ahmad Amzad turut menggesa polis menubuhkan Pasukan Siasatan Khas segera dan membuka semula kertas siasatan.

Katanya, kertas siasatan perlu dibuka semula bagi menyiasat kes ini secara menyeluruh terutamanya jika wujud campur tangan atau tekanan daripada mana-mana pihak.

Share What You Think About This Post!
Share What You Think About This Post!

0/Post a Comment/Comments

Previous Post Next Post