NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Kes Adib: Mengapa Amanah Lambat Bersuara?


oleh: Dr Kamarul

Pemimpin PKR, melalui Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Zuraida Kamaruddin, dan Ahli Parlimen Setiawangsa, Nik Nazmi Nik Ahmad, agak cepat bersuara dalam kes Adib.

Kata Zuraida: "Saya serahkan kepada pihak polis untuk tindakan selanjutnya. Saya berharap rakyat Malaysia dapat menerima keputusan ini dengan baik dan pembunuh sebenar Muhammad Adib dapat diheret ke muka pengadilan.”

Tulis Nik Nazmi pula: “Saya berharap pihak PDRM dan Peguam Negara segera mengambil tindakan, supaya mereka yang bertanggungjawab segera dihadapkan ke muka pengadilan.”

Begitu juga dengan BERSATU yang agak cepat bersuara juga melalui Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman.

Tulis Syed Saddiq: “Keadilan wajib dituntut. Siasat dan cari penjenayah sampai ke lubang cacing dan berikan hukuman setimpalnya.”

Begitupun, anya selepas separuh hari kes Adib diumumkan dan hanya selepas pendirian AMANAH dipersoalkan, barulah AMANAH melalui Timbalan Menteri Sumber Manusia, Datuk Mahfuz Omar, bersuara.

Tulis Datuk Mahfuz: “Kami menggesa Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan Jabatan Peguam Negara untuk membuka semula kertas siasatan dan menjalankan siasatan lanjut serta mengheret mereka yang terlibat dalam jenayah ini ke muka pengadilan.”

Mengapa AMANAH lambat bersuara?

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo