NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Tragedi Tembakan Rambang Christchurch: Kenyataan ADUN DAP sangat kurang ajar!

oleh: Dr Khairuddin Takiri

Adun DAP ini sangat kurang ajar. Di saat umat Islam di Malaysia bersedih atas peristiwa jenayah pembunuhan umat Islam di masjid New Zealand beliau tergamak mengaitkan apa yang berlaku dengan hubungan kerjasama politik PAS dan UMNO.

PAS dan UMNO adalah dua parti sah berdaftar yang boleh saja melakukan apa sahaja hubungan politik mengikut lunas demokrasi. Jangan jadikan jenayah kemanusiaan ini sebagai jambatan politik bagi melindungi ketakutan DAP terhadap masa depan politik mereka hasil gabungan dua parti melayu islam ini secara demokrasi.

Jangan berpolitik sepanjang masa di saat umat Islam sedang bersedih dan terkilan dengan apa yang berlaku. Jangan pula kebencian berasaskan agama cuba dibangkitkan menerusi ulasan biadap tersebut.
Keharmonian bernegara perlu dipelihara di negara ini. Caranya ialah jangan ada mana-mana parti yang berkuasa membelakangkan asas bernegara Malaysia yang memberikan hak keistimewaan kepada Melayu dan juga jangan menidakkan Islam sebagai agama negara.

https://m.malaysiakini.com/news/468120
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2428660470477302&id=569086473101387
( Hide )
  1. Malaysia, as its original mamed means Tanah Melayu, should have never granted the immigrants to have political power. Immigranta can stay in Malaysia peacefully doing their day-to-day xtvt but not to have control over Malaysia. Never ever in the world immigrant has the right to vote. Australia, NZ, US, Uk and other countries. Never.

    ReplyDelete

© all rights reserved
made with by templateszoo