NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Penempatan pasukan ATM di Arab Saudi dinilai semula: MohamadKerajaan sedang menilai semula keputusan kerajaan terdahulu yang menempatkan satu pasukan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) ke Arab Saudi bagi tujuan siap siaga untuk evakuasi rakyat Malaysia di Yaman.

Menteri Pertahanan, Mohamad Sabu berkata Malaysia sama sekali tidak pernah terlibat dalam operasi menyerang Yaman, yang merupakan sebuah negara Islam.

Beliau berkata kehadiran ATM di negara berkenaan secara tidak langsung menyebabkan Malaysia terperangkap dengan konflik di Timur Tengah.

"Sejak dari awal, Malaysia merupakan sebuah negara yang mengamalkan dasar berkecuali dan tidak memihak kepada mana-mana ideologi politik kuasa-kuasa besar dunia.

Malahan kerajaan Malaysia terlibat secara aktif dalam Pergerakan Negara-Negara Berkecuali (NAM) dan pernah mempengerusikannya," katanya dalam kenyataan hari ini.

Mohamad berkata kerajaan akan membuat keputusan dalam masa terdekat berhubung perkara berkenaan selepas penilaian semula selesai dijalankan. – Bernama

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo