Undi PAS sama dengan undi Umno??Penjelasan Isu Siri Pertama.
Undi PAS sama dengan undi Umno?

Jawapannya.
Ini tuduhan orang yang kecewa, dulu kata PAS hendak ber UG dengan Umno dan hendak masuk Umno. Isu PAS hendak masuk Umno, sudah lama dilemparkan sejak tahun 2008. Sampai sekarang pemfitnah ini sedang menunggu sehingga badan kurus kering. Sudah 10 tahun tuduhan itu masih tidak berlaku. Pada mereka isu ini mesti dimainkan supaya rakyat percaya. Kalau isu ini tidak dimainkan maka parti mereka akan mati. Mereka silap, rakyat pada hari ini semakin cerdik. Lebih-lebih lagi generasi muda. Lagi kuat mereka fitnah, lagi ramai generasi muda menyertai PAS.

Macam mana undi PAS sama seperti undi Umno. Sedangkan semua kerusi yang PAS bertanding ialah melawan Umno. Malahan kerusi komponen BN Umno pun PAS meletakkan calon. Setakat hari ini PAS telah memutuskan bertanding 130 kerusi Parlimen. Kurang tidak, lebih lagi ada.

Logiknya siapa yang menjadi tangga untuk mengalahkan PAS di Kelantan. PAS sudah memerintah hampir 28 tahun. Umno siang malam, pagi petang, subuh, dhuha hendak melawan PAS di Kelantan masih tidak berjaya. Tiba-tiba Pakatan Harapan melalui PAN bertungkus lumus hendak lawan PAS di Kelantan. Dalam hal ini siapa yang bantu Umno?.

Yang kelakarnya mereka yang menuduh undi PAS sama seperti undi Umno, ialah mereka bekas Umno yang kaya raya sewaktu bersama Umno. Faraid harta negara macam hak bapa mereka. Rakyat hidup merana dengan dasar yang diperkenalkan. Sekarang Umno jamu tidak cukup, itu yang mengamuk serata kampung. Kalau Umno bagi dedak lebih sedikit, maka mereka berbondong- bondong menyertai Umno baliklah. Kita kenal wajah puak-puak ini

Satu lagi yang tuduh undi PAS sama undi Umno ialah mereka yang kecewa di dalam PAS. Apabila pendekatan mereka tidak diterima. Maka tubuh parti lain dengan harapan untuk ganti PAS. Namun masih gagal juga, pembesaran terencat untuk mengganti PAS. Maka modal yang paling baik ialah mengatakan undi PAS sama dengan undi Umno.

Manusia yang waras tidak boleh terima fitnah ini. Hanya mereka yang kurang kasih sayang sahaja yang menerima fitnah ini. Mereka ini perlu dibelai, kalau tidak akan menghadapi masalah kepada keluarga dan negara. Sejahtera Bersama Islam. Ke Arah Malaysia Sejahtera.

Hj Idris Hj Ahmad ialah Naib Presiden PAS

posted from Bloggeroid

0/Post a Comment/Comments

Previous Post Next Post