NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

PH: Muhyiddin kecewa dengan jentera


Pengarah Jentera Pilihan Raya Pakatan Harapan, Tan Sri Muhyiddin Yassin kecewa dengan jentera pembangkang di seluruh negara kerana gagal membuktikan sokongan rakyat kepada Pakatan Harapan (PH) apabila diminta.

Perkara itu didedahkan Pengarah Pilihan Raya Parti Amanah Negara (PAN) Selangor, Jaafar Samsudin dalam Majlis Pelancaran Jentera Pilihan Raya Wanita PAN Selangor semalam.

Penganalisis politik dari Universiti Utara Malaysia (UUM), Dr Kamarul Zaman Yusoff menyiarkan transkip ucapan Jaafar tersebut di laman Facebooknya bagi membuktikan dakwaan itu.

Berikut transkrip penuh disiarkan Kamarul Zaman di Facebooknya:

“Pada saya, kalau saya turun ke mana-mana, khususnya ke bahagian-bahagian pilihan raya yang bakal kita bertanding, saya mewajibkan untuk jentera kita menunjukkan kedudukan sokongan pengundi dan rakyat kepada AMANAH khasnya dan amnya kepada Pakatan Harapan. Tanpa bukti, dan kerja ini kita buat, kita bergerak, kita menjalankan kerja pilihan raya dalam keadaan tanpa haluan tuju dan bukti yang mengatakan kita mendapat sokongan.

“Baru-baru ini dalam Mesyuarat Jentera Pilihan Raya Pakatan Harapan Malaysia yang dipengarahkan oleh Tan Sri Muhyiddin, memohon pihak Pakatan Harapan menunjukkan kedudukan cula di tiap-tiap negeri di seluruh negara, sama ada SFERA-nya atau report-report yang lain, Jentera Pilihan Raya Pakatan Harapan Malaysia tidak dapat menunjukkan kedudukan sokongan kita di seluruh Parlimen, 222, yang menyebabkan Tan Sri Muhyiddin berasa kecewa dan amat terperanjat.”

Justeru, Kamarul berpandangan, laungan berdegar-degar pemimpin Pakatan Harapan selama ini kononnya pembangkang mendapat sokongan padu rakyat terbukti hanya sekadar laungan kosong tanpa bukti.


________________ 
Penafian: 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
© all rights reserved
made with by templateszoo