NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Pihak Berkuasa Perlu Ambil Tindakan Ke Atas Penganjur Pesta GayPihak berkuasa perlu mengambil tindakan tegas dan keras ke atas penganjur pesta tarian gay besar-besaran 'White Party Bangkok' yang akan dikatakan akan diadakan di Kuala Lumpur, hujung bulan ini.

Bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan berkata, aktiviti seperti ini perlu dihentikan dan diharamkan daripada diadakan di ibu negara kerana ia bakal membawa  lebih banyak keburukan daripada kebaikan.

Dalam satu kenyataan media hari ini, beliau berkata pihak penganjur program berkenaan tidak menghormati suasana dan persekitaran negara ini yang mementingkan keharmonian dan tatasusila yang baik bukannya melibatkan diri dengan pesta-pesta sebegini.

"Islam adalah Agama bagi Persekutuan Malaysia dan lain-lain agama boleh diamalkan di mana-mana bahagian Persekutuan. Ini menunjukkan penduduk di negara ini majoritinya adalah Islam.

"Kewujudan gerakan politik yang agak ekstrem sejak akhir-akhir ini membawa bersama tabiat buruk merosakkan akhlak seperti seks golongan sejenis dan perlakuan seks bebas sehingga mereka sudah berani mengadakannya di dalam negara secara terbuka," katanya dalam kenyataan itu.

Beliau kesal pihak berkenaan yang mempunyai agenda menjadikan negara huru-hara turut menyokong pelakuan songsang dan tidak sihat seperti ini termasuk melindungi mereka yang mengamalkan gaya hidup sedemikian. 

Musa berkata pihak berkuasa perlu mengambil tindakan tegas ke atas penganjuran program ini yang jika tidak dibendung ia dibimbangi akan menyebabkan perkara-perkara buruk lain dan mungkin berlakunya jenayah.

"Jika aspek keselamatan ketika pesta gay itu tidak dikawal dan sesuatu berlaku, ada potensi berlaku kekecohan dan jenayah lain juga akan berlaku seperti pergaduhan. 

"Perbuatan menagih dadah dan mengedar dadah juga mungkin akan berlaku dengan berleluasa pada program itu nanti," kata Musa.

Difahamkan bahawa pesta ini dicetuskan oleh golongan veteran industri hiburan, Blue & Bond Satittammanoon dari Cloud 9 Inc., juga satu syarikat penganjuran konsert dan festival terkemuka Thailand serta turut bekerjasama dengan Jeffrey Sanker, CEO White Party Entertainment Inc.

Lihatlah, betapa beraninya golongan ini mengadakan acara terbuka seperti ini. Sasaran tetamu mereka ialah lelaki yang berumur 21 tahun ke atas sahaja.

Mengikut maklumat, satu acara parti gay pernah dilancarkan di Bangkok, Thailand pada sambutan tahun baru lalu.

Acara yang berlangsung selama tiga hari berturut itu juga dihadiri oleh ribuan orang yang meraikan festival tahun baru itu sekali gus menjadikan ia sebagai parti gay terbesar di Asia.

Tan Sri Musa Hassan
21 September 2017
© all rights reserved
made with by templateszoo