NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

"MAN ANA" Perjuangan menentang rasuah."MAN ANA" adalah kisah perjuangan Pegawai SPRM dalam PERJUANGAN MENENTANG RASUAH.

Pengalaman yang begitu banyak tidak harus dipersia-siakan dengan alasan bersara nya seorang pegawai SPRM.

Terlalu banyak Pengalaman, Pengajaran, Keinsafan yang dapat dan boleh dijadikan panduan, hikmah, pengajaran pada sesiapa sahaja.

MAN ANA PEGAWAI SPRM  DENGAN : -
Pengalaman Operasi 24 tahun
Pengalaman Pencegahan 5 tahun
Pengalaman Pengurusan 5 tahun

Semua pengalaman ini tertulis dalam buku "MAN ANA".

MAN ANA ADLAH IKON PERJUANGAN MENENTANG RASUAH

Kalau kita biarkan segala pengalaman puluhan tahun it,  maka ia menjadi satu kehilangan ibaray menuang air atas daun keladi.

Tetapi kalau pengalaman itu dibukuk kan maka lebih ramai yang dapat menafaatkan pengalaman-pengalaman ini sebagai ILMU yang tiada nilainya.

Pengalaman yang dibuku kan ini boleh dijadikan bahan rujukan, pengajaran peribadi dan panduan hidup menuju kearah jalan ALLAH SWT.

Oleh kerana buku "MAN ANA" ini adalah terhad maka YARM bersama RADIO INTERNET HIJAU FM berkerjasama untuk meyebarkan dan berkongsi ILMU yang berrnanafaat dan baik darii Pengalaman dan Pengajaran yang YANG SEBENAR-BENAR  ini tentang BAHAYA RASUAH  kepada lebih ramai masyarkat.

"MAN ANA" PERJUANGAN MENENTANG RASUAH

1. Pengajaran Pertama adalah ayahnda saya yang menyuruh saya pergi belajar mengenali nombor bas agar saya tahu jalan pulang. Pengajaran disini ialah untuk kta mengetahui tujuan dan matalamat ALLAH SWT sjadikan kita dibumi ini agar kita tidak sesat.

2. Pengajaran Kedua adalah carilah pekerjaan yang mulia yang boleh mendekatkan kita kepada ALLAH SWT. Pekerjaan yang boeh mencegah kita masuk neraka dan masuk syurga. Carilah pekerjaan yang membawa keinsafan yang membawa kita kejalan Syurga dan bukan jalan ke Neraka.

3. Pengajaran Ketiga adalah sebaik-baik Umat MUHAMMAD SAW adalah yang mengajak kepada kebaikan. Mengajak manusia mencegah dari melakukan PERKARA MUNGKAR.

Banyak lagi Pengajaran dan Pengalaman untuk  Berkongsi Bersama

MARILAH BERSAMA SAYA SETIAP KHAMIS JAM 12:30TENGAHARI DALAM PROGRAM "MAN ANA PERJUANGAN MENENTANG RASUAH". - Dato' Seri Zakaria Jaafar, Presiden YARM.

YARM AKAN BEKERJASAMA DENGAN SESIAPA SAHAJA YANG BERJUANG MENENTANG RASUAH

Rafee Aris - NP II

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo