NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

PRU14: PAS hadapi dengan kemampuan sendiriPilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) merupakan masa terbaik untuk PAS membuktikan kemampuan sendiri sebagai sebuah parti politik Islam di negara ini, kata Timbalan Presiden PAS, Dato’ Tuan Ibrahim Tuan Man.

Kata beliau PAS tiada hubungan dengan parti dalam Pakatan Harapan dan telahpun memutuskan kerjasama dengan Parti Keadilan Rakyat (PKR) termasuk telah menggantung sebarang dialog dan kerjasama dengan parti Pri bumi Rakyat Bersatu Malaysia (Bersatu).
“PAS kini bersama blok ketiga iaitu Gagasan Sejahtera.

Ini bermakna, kita mesti bina kekuatan kita sendiri dan inilah peluang terbaik kemenangan untuk kita capai dengan kekuatan kita bagi menentukan halatuju perjuangan parti dan negara.

“Marilah sama-sama kita bertekad meningkatkan segala upaya dan kerja yang kita buat,” kata beliau.

Menurut Tuan Ibrahim PAS kini menerima beberapa permohonan parti yang hendak turut serta bersama dalam Gagasan Sejahtera selain berjaya mengumpul 300 NGO yang mahu bersama- sama PAS.

“Kita juga mempunyai ramai tokoh-tokoh masya rakat yang akan mengisyti harkan sokongan me reka kepada apa yang PAS perjuangkan, insya- Allah,” tambah beliau ketika me rasmikan Himpunan Harapan Semua-PAS Ganti Umno (Harap-PGU) 3.6 di Kuala Berang 20 Mei lalu.

Hadir sama pada majlis itu, Pesuruhjaya PAS Terengganu, Dato’ Husain Awang kepimpinan PAS negeri Terengganu.

Dalam ucapannya, Timbalan Presiden se kali lagi menekankan PAS mesti me nerajui perubahan ke rana keberadaan PAS dalam arena politik bukan sekadar menjadi penumpang sebaliknya mahu menukar sistem jahiliyah yang bercanggah dengan syarak serta menegakkan Islam.

Sebelum itu, Dato’ Tuan Ibrahim menyempurnakan acara pelepasan pe serta Langkah Harap 10,000 lang kah yang disertai oleh ribuan rakyat berjalan kaki sejauh empat kilometer
© all rights reserved
made with by templateszoo