NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Peralihan sokongan demi peruntukan adalah sesuatu yang baik untuk kerajaan, kata ZahidALOR SETAR - Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi mengingatkan parti itu supaya tidak terlalu selesa dengan tindakan beberapa Ahli Parlimen Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) yang menyatakan sokongan kepada kepimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Beliau yang juga Timbalan Perdana Menteri berkata, beberapa Ahli Parlimen terbabit memenangi kerusi pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15) yang pernah menjadi kawasan milik Barisan Nasional (BN) sebelum ini.

Disebabkan itu Ahmad Zahid berpandangan, UMNO tidak harus terlalu selesa dengan dokongan beberapa ahli Parlimen Bersatu terhadap Perdana Menteri.

"Itu adalah satu perkara berlainan kerana mereka adalah ahli-ahli Parlimen (pembangkang).

"Mereka ini adalah ahli Parlimen, yang mana calon BN tak cukup jumlah undi untuk menang di kerusi itu (PRU15).

"Namun, kita berada pada kedudukan yang kedua," katanya ketika sidang media selepas hadir Majlis Perasmian Retreat Biro Politik Umno Bahagian-Bahagian Kedah, di sebuah hotel di Mergong di sini pada Sabtu.

Menurut beliau, sokongan beberapa Ahli Parlimen Bersatu kepada kepimpinan Perdana Menteri merupakan perkembangan baharu yang baik kepada kerajaan.

Bagaimanapun, Ahmad Zahid berkata, UMNO berpendirian kerusi itu perlu menjadi milik UMNO semula sekiranya perkembangan terbaru politik ini diambil kira sebagai landasan bergerak ke hadapan.

Sebelum ini, empat Ahli Parlimen Bersatu mengisytiharkan sokongan mereka terhadap kepimpinan Perdana Menteri.

Mereka terdiri daripada Ahli Parlimen Kuala Kangsar, Datuk Iskandar Dzulkarnain Abdul Khalid; Ahli Parlimen Labuan, Datuk Suhaili Abdul Rahman; Ahli Parlimen Gua Musang, Mohd Azizi Abu Naim; dan Ahli Parlimen Jeli, Zahari Kechik.


Sumber I Sinar Harian 

........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo