NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Briged Al-Qassam musnahkan 136 kenderaan tentera zionis Israel sejak operasi darat bermula  • Pejuang Hamas mengumumkan pada Rabu bahawa mereka memusnahkan 136 kenderaan tentera Israel sejak operasi darat rejim zionis bermula di Gaza. 
  • Jurucakap sayap tentera Hamas ‘Briged Al-Qassam’, Abu Ubaida dalam ucapan disiarkan TV Al-Aqsa berkata, “kami telah mendokumentasikan pemusnahan 136 kenderaan zionis Israel, sama ada sepenuhnya atau sebahagian sejak permulaan operasi darat Israel.
  • “Musuh (Israel) menghalang pembebasan tahanan asing dengan mempergiat serangan udara dan melakukan pembunuhan beramai-ramai kerana mereka menghalang pembebasan 12 daripada mereka beberapa hari lalu,” katanya dipetik agensi berita Anadolu. 
  • Semasa Operasi Taufan Al-Aqsa pada 7 Oktober lalu, Hamas menawan kira-kira 242 warga Israel yang berpotensi untuk pertukaran 6,000 tahanan Palestin yang ditahan di penjara rejim Israel, menurut statistik rasmi. 

GAZA, PALESTIN – Pejuang Hamas mengumumkan pada Rabu bahawa mereka memusnahkan 136 kenderaan tentera Israel sejak operasi darat rejim zionis bermula di Gaza. 

Jurucakap sayap tentera Hamas ‘Briged Al-Qassam’, Abu Ubaida dalam ucapan disiarkan TV Al-Aqsa berkata, “kami telah mendokumentasikan pemusnahan 136 kenderaan zionis Israel, sama ada sepenuhnya atau sebahagian sejak permulaan operasi darat Israel.

“Musuh (Israel) menghalang pembebasan tahanan asing dengan mempergiat serangan udara dan melakukan pembunuhan beramai-ramai kerana mereka menghalang pembebasan 12 daripada mereka beberapa hari lalu,” katanya dipetik agensi berita Anadolu. 

Berhubung dengan kemungkinan pertukaran tahanan, Abu Ubaida berkata, “pendekatan kami adalah perjanjian menyeluruh untuk menukar tahanan, sama ada secara menyeluruh atau sebahagian, atau kumpulan demi kumpulan. 

“Kami mempunyai tahanan wanita, warga emas dan mereka yang kurang sihat dalam penjara, sama seperti mereka yang mempunyai tahanan dalam kategori sama,” katanya.

Semasa Operasi Taufan Al-Aqsa pada 7 Oktober lalu, Hamas menawan kira-kira 242 warga Israel yang berpotensi untuk pertukaran 6,000 tahanan Palestin yang ditahan di penjara rejim Israel, menurut statistik rasmi. 

Sumber: Anadolu Ajansi........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo