NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Seperti pasukan bola, Anwar tidak boleh main ‘Solo’ kata Johari

Naib Presiden Umno Johari Ghani berkata sebarang penyesuaian kepada pasukan pentadbiran akan mengambil masa.PETALING JAYA: Naib Presiden Umno Johari Ghani menegaskan keputusan sama ada Jemaah Menteri perlu dirombak atau tidak adalah sepenuhnya di tangan Perdana Menteri Anwar Ibrahim.

Beliau malah menyifatkan ia sebagai keputusan eksklusif perdana menteri, di sebalik desas-desus mengenai rombakan Jemaah Menteri mutakhir ini.

“Sama ada dibuat nak buat rombakan atau tidak itu hak kuasa mutlak beliau,” kata Ahli Parlimen Titiwangsa itu selepas menyantuni Orang Asli berdekatan Kampung Sungai Gapoi, Pahang sempena PRK Pelangai.

Johari yang juga bekas menteri kewangan II menambah mana-mana pihak tidak boleh menekan perdana menteri berhubung rombakan itu, dengan cabaran ekonomi sejagat yang sedang dihadapi negara ketika ini.

“Kita berdepan dengan ekonomi global secara besar,” tegasnya, dan menambah sebarang penyesuaian kepada pasukan pentadbiran akan mengambil masa.

“Perdana menteri akan susun dia punya pasukan. Macam main bola, dia tak boleh main seorang,” katanya.

Anwar pada Rabu memaklumkan beliau masih sedang memikirkan tentang rombakan Jemaah Menteri, susulan ura-ura ia akan berlaku selepas PRN enam negeri pada Ogos.

Di sebalik ura-ura itu, baru-baru ini ketua lima kementerian diumumkan terlibat dalam beberapa pusingan kerja dan perlantikan baharu.


Sumber I FMT Malaysia 

........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo