NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

'Nyawa sementara', 17 lagi trak bawa bantuan ke Genting Gaza


Konvoi trak bantuan kemanusiaan yang melintasi sempadan Rafah tiba di kemudahan penyimpanan di Khan Yunis di selatan Gaza pada Sabtu. - Foto AFPGENTING GAZA - Bantuan kemanusiaan terdiri daripada 17 trak melintasi sempadan Rafah dari Mesir ke wilayah Gaza pada Ahad ketika rejim Zionis terus memperhebatkan kempen pengeboman.

Kebenaran itu diberikan sehari selepas kira-kira 20 trak membawa bekalan makanan, air dan ubat-ubatan ke Genting Gaza yang berdepan kepungan haram menyeluruh sejak lebih 10 hari lalu.

Sebelum ini, Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) memaklumkan kira-kira 100 trak sehari diperlukan untuk memenuhi keperluan kira-kira 1.4 juta penduduk Gaza yang kini kehilangan tempat tinggal.

Pada Sabtu, populasi Gaza menarik nafas lega selepas penghantaran pertama bekalan bantuan yang terkandas sejak lebih seminggu lalu akhirnya mendapat lampu hijau untuk memasuki wilayah tersebut. - AFP


........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo