NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Dua pemimpin syahid, Hamas ikrar teruskan ‘Taufan al-Aqsa’GAZA CITY – Gerakan pejuang pembebasan Palestin berikrar untuk meneruskan Taufan al-Aqsa di sebalik kematian dua pemimpin gerakan tersebut.

Ketua Badan Kehakiman Hamas, Dr Tayseer Ibrahim dan Dr. Wael Al-Zard diumumkan mati syahid bersama keluarga mereka akibat pengeboman rejim Zionis ke atas rumah mereka di Semenanjung Gaza.

“Sementara kami mengumumkan berita syahid dua mujahidin besar, kami mengesahkan bahawa kami akan meneruskan, insya-Allah dalam peperangan rakyat kita dan penentangan berani mereka “Taufan Al-Aqsa,” yang diilhamkan oleh perarakan dan biografi para pemimpin besar yang syahid, tanda-tanda pengorbanan, kemahuan dan keteguhan hati,” katanya dalam kenyataan.

Menurut Shehab News, pemimpin Hamas berikrar untuk mematahkan kekuatan rejim, keangkuhan dan pencerobohan regim Israel.

Katanya, jenayah yang dilakukan Israel akan disambut dengan tindak balas yang kuat dan mendalam.

Keazaman berkenaan tidak akan berhenti sehingga Hamas berjaya membebaskan Palestin dan tahanan rakyat negara itu oleh Israel.

Masuk hari ke-11 serangan terhadap Gaza, tujuh lagi dilaporkan syahid dan beberapa lagi cedera dalam operasi pengeboman Israel yang menyasarkan sebuah kediaman di Rafah, selatan Gaza.

Turut dilaporkan pejuang Palestin di selatan Lubnan menyasarkan penempatan penjajah haram Israel di Metulla dengan peluru berpandu.-Agensi


........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo