NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

PRN: Calon PH didakwa langgar peraturan

Kertas cetakan seperti kerta undi didakwa diedarkan kepada orang ramai di luar pusat mengundi.SEBERANG JAYA - Calon Perikatan Nasional (PN) Seberang Jaya, Izhar Shah Arif Shah kesal dengan tindakan pihak lawan yang didakwa mengedarkan cetakan kertas seakan-akan kertas undi untuk diedarkan kepada orang ramai pada hari pengundian.

Menurutnya, cetakan kertas itu dikatakan diedarkan di khemah milik Pakatan Harapan (PH) berhampiran pusat pengundian.

"Saya amat kecewa dan terkilan apabila mendapati ada barung dan khemah milik PH yang memiliki atau mengedarkan cetakan berupa kertas undi termasuklah di Pusat Mengundi di Sekolah Kebangsaan Pauh Jaya.

"Perbuatan kotor ini adalah amat jelas menyalahi Seksyen 3(1)(j) Akta Kesalahan Pilihan Raya 1954," katanya ketika dihubungi Sinar Harian pada Sabtu.

Izhar berkata, perbuatan itu juga boleh disifatkan sebagai aktiviti berkempen di luar tempoh berkempen yang menyalahi Seksyen 24B Akta Kesalahan Pilihan Raya 1954.

Menurutnya, laporan kepada pihak Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) dan polis akan dilakukan.

Beliau menyeru semua penyokong PN termasuklah ejen mengundi dan mengira agar memberi sepenuh perhatian dalam melawan tindakan yang melanggar undang-undang ini.


Sumber | Sinar Harian 

........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo