NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

PRN: Tok Mat, 3 bekas MB jadi calon BNKUALA LUMPUR: Timbalan Presiden Umno Mohamad Hasan antara pemimpin tertinggi Barisan Nasional bertanding pada PRN enam negeri, pada 12 Ogos.

Mohamad, yang juga menteri pertahanan dan Ahli Parlimen Rembau akan mempertahan kerusi Rantau di Negeri Sembilan.

Setiausaha Agung Umno Asyraf Wajdi Dusuki, juga mengumumkan Ketua BN Kedah Mahdzir Khalid, bekas menteri pendidikan, bertanding di kerusi Pedu.

Dalam pada itu, dua bekas menteri besar Terengganu, Ahmad Said dan Ahmad Razif Abdul Rahman masing-masing bertanding di Kijal dan Seberang Takir.

Ketua Umno Negeri Sembilan Jalaluddin Alias, yang disebut-sebut mungkin menjadi calon menteri besar, akan bertanding di kerusi Pertang, manakala Ketua Umno Selangor Megat Zulkarnain Omardin, pula bertanding di Gombak Setia.

Asyraf juga mengumumkan bekas menteri belia dan sukan, Reezal Merican Naina Merican akan bertanding di Bertam.

Selain itu, nama besar lain tercalon termasuk Pesuruhjaya Suhakam, Hasnal Rezua Merican Habib Merican, bertanding di Kuang.

Sementara itu, Najib Isa, anak kepada bekas menteri besar Negeri Sembilan, Isa Samad, akan bertanding di Bagan Pinang.


Sumber I FMT Malaysia 

........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo