NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Beri jaminan KM Pulau Pinang takkan bertukar, Wan Saiful cabar Loke

story-image
Ahli Parlimen Tasek Gelugor, Wan Saiful Wan Jan mencabar Setiausaha Agung DAP, Anthony Loke memberi jaminan bahawa ketua menteri Pulau Pinang akan dikekalkan selepas pilihan raya negeri (PRN) sekiranya PH menang di negeri itu.

Ini selepas Loke memberitahu pemimpin Bersatu itu supaya ‘tidak menjaga tepi kain orang’, sebagai menjawab dakwaan Wan Saiful mengenai perbalahan antara kem dalam DAP.

“Saya cabar kalau betul saya salah, Anthony Loke daripada buat jawapan politik macam itu, cuba bagi jaminan bahawa ketua menteri sekarang akan dikekalkan

“Saya ada rekod, track record saya masa PRN Melaka dulu, saya antara yang paling awal kata ketua menteri Melaka pada masa itu, sebelum PRN itu, akan bertukar dengan orang lain

“(Pada masa itu) Orang yang diuar-uarkan akan jadi ketua menteri Melaka takkan jadi ketua menteri sebab ada orang lain yang akan jadi, dan betul bertukar,” katanya dalam kenyataan.

Terdahulu Wan Saiful mendakwa terdapat usaha mahu meletakkan Ahli Parlimen Bukit Mertajam, Steven Sim sebagai calon di kerusi DUN Pulau Pinang dalam PRN 12 Ogos depan bagi menggantikan penyandang ketua menteri, Chow Kon Yeow.

Loke kemudiannya mengingatkan Wan Saiful supaya tidak campur tangan dalam urusan parti lain, sebaliknya fokus kepada urusannya sendiri.

"Adakah Wan Saiful setiausaha agung DAP ke? Saya tanya, adakah dia setiausaha agung DAP dia boleh tentukan calon kita.

“Jadi, tak payahlah nak jaga tepi kain orang, dia sibuk dengan hal dia sendiri,” katanya.

Wan Saiful kemudian membalas kenyataan itu dengan mengatakan 'sampai mati' pun dia tidak teringin menjadi setiausaha agung DAP.

Loke hari ini menyatakan tiada sesiapa pun menjemput Wan Saiful menyertai DAP, sebaliknya ia hanyalah sendiran.

“Hello Wan Saiful, janganlah perasan sangat. Tiada siapa pun jemput hang masuk DAP, apatah lagi jadi setiausaha agung.

“Takkanlah tahap pemahaman bahasa Melayu hang begitu lemah? Yang tanya hang setiausaha agung DAP ka itu adalah bahasa sindiran,” katanya.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo