NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

5 pegawai Sivakumar dipecat, kata sumber

Bulan lalu, tiga pembantu Menteri Sumber Manusia V Sivakumar ditahan SPRM.PETALING JAYA: Kontrak lima pegawai bekerja di bawah Menteri Sumber Manusia V Sivakumar sudah ditamatkan, kata sumber kementerian itu.

Sumber itu juga mengesahkan ada pegawai lain dipindah keluar dari Kementerian Sumber Manusia ke Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA).

FMT sedang mendapatkan pengesahan Sivakumar.

Bulan lalu, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menahan tiga pembantu Sivakumar, namun membebaskan mereka selepas perintah reman empat hari tamat pada 17 Apr lalu.

Penahanan mereka dipercayai berhubung siasatan kelulusan kuota pekerja asing.

Sumber terdahulu memberitahu FMT, bahawa dua daripada tiga pembantu kembali bertugas, manakala seorang lagi digantung dengan bayaran.

Beberapa pihak sebelum ini mendesak Sivakumar bercuti atau meletakkan jawatan selepas beliau dipanggil SPRM untuk memberi keterangan.

Bagaimanapun, Sivakumar bertegas tidak akan meletak jawatan, sambil menyatakan Perdana Menteri Anwar Ibrahim juga berpandangan tiada keperluan baginya untuk berbuat demikian.


Sumber I FMT Malaysia ........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo