NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Umno terpaksa rayu kerusi selamat dari PH

MENURUT laporan FMT besar kemungkinan DAP dan PKR akan korbankan beberapa kerusi ‘selamat’ mereka untuk ditandingi Umno di Selangor dalam PRN Selangor ke-15.

Khabarnya kerusi-kerusi Sungai Pelek, Kota Kemuning, Dusun Tua dan Dengkil yang merupakan kerusi campuran Melayu dan Cina akan dipertimbang untuk ditandingi Umno.

Umno sejak berkawan dengan PH khasnya DAP nampaknya terpaksa meletakkan dirinya begitu rendah sehingga sanggup menyembah rayu untuk dapatkan kerusi selamat.

Satu ketika dahulu Umnolah yang paling perkasa di negeri ini, melahirkan tokoh Melayu terbilang seperti Dato’ Harun Idris, Zaleha Ismail, Rahmah Osman, Abu Hassan Omar.

Malang hari ini semua telah tergadai sehingga mengemis hidup atas ihsan bukan-Melayu.

Mungkinkah Umno sudah tidak yakin pada sokongan Melayu?

Kecundang di kerusi-kerusi majoriti Melayu di Sabak Bernam, Sg Besar, Tg Karang dan Kapar baru-baru ini barangkali menjadi isyarat bahawa masa depan mereka ternyata gelap di negeri ini.

Kebetulan 4 dari kerusi DUN yang Umno pegang hari ini duduk bawah kerusi Parlimen yang PN tawan itu.

Jika ‘gelombang hijau’ yang mengangkat PN menjuarai undi Melayu termasuk anak-anak mudanya berterusan, Umno ternyata akan hilang sokongan teras Melayunya, mungkin kerana itulah terpaksa melutut pada DAP dan PKR untuk kerusi selamat.

Laporan ini jika benar ianya memberi isyarat pada umat Melayu Selangor bahawa perjuangan memartabatkan agama dan bangsa di Selangor hanya boleh diharapkan pada PAS dan BERSATU sahaja, tidak lagi Umno.

Bangkitlah umat Melayu bersama ‘gelombang hijau’ pertahankan maruah agama dan bangsa kita. PN Best.

ROSLAN SHAHIR DATUK MOHD SHAHIR
Setiausaha Perhubungan
Badan Perhubungan PAS Negeri Selangor – HARAKAHDAILY

( Hide )
 1. Anonymous
  April 11, 2023 at 4:56 AM
  Tiga kebiolan pmx dalam tempoh dua minggu:
  1. kunun lawatan kerja yg dia bagitau ke Arab Saudi tak dilayan oleh pehak kerajaan Arab Saudi, bukan setakat Raja Salman dan Putera Mahkota tak layan, seorang pun dari menteri kabinet atau timbalan menteri atau pegawai2 rendah dalam kementerian Arab Saudi pun tak layan, last2 mujur saja gubenur Jeddah yg kira perjawatan bertaraf yang dipertuan negeri melaka saja yg hadir untuk sesi bergambar, itu pun tak ada bendera mesia diangkat cuma bendera Saudi sahaja yg dikibar.
  Lebih dari itu pegawai2 Masjidil Haram dan Masjid Nabawi seperti pak2 imam yg ramai bilangannya tu pun sorang pun tak ada jadual untuk bergambar, yg ada cuma pehak securiti masjid saja yg sikit tolong tengok, barangkali takut dia meroyan bagi speach yg munkin entah apa2 agaknya.. ya la nanti malu diplomatik pula dibuatnya.
  2. kunun perairan wilayah Mesia yg petronas duk carigali minyak & gas tu yg cuma beberapa batu nautika didepan pantai Negeri2 Berdaulat yg membentuk persekutuan negara Mesia nih tu kunun bertindih tuntutan dengan wilayah republik rakyat Tiongkok nun yg jaraknya beribu-ribu batu jauhnya dan melintasi perairan Vietnam, Filipina, Brunei & Indonesia.
  Bila masa pula yg Mesia nih menuntut? kan itu perairan Negeri2 Berdaulat tersebut?
  apa kejadahnya biol si pmx nih, atau ada apa2 ke masa bermesyuarat dengan pembesar2 Tiongkok tuh hah?
  3. Menjadi ahli lembaga pengampunan untuk najib banduan yg bertahun2 dia melalak menyakau wang negara, dah tu dulu dengar cerita yg geng2 dia bawak mari bapak si altantuya si model mangsa pembunuhan kejam, sili tengok balik artikel keluaran geng2 dia dulu mlah dalam banyak ceramah pun dulu geng2 dia berucap seolah2 si najib banduan lah yg berada di belakang trajedi malang yg menimpa model tu, apa dah lupa ker?

  Tu tiga kebiolan besar dan internasional yg dia buat dalam masa dua minggu, tak termasuk blunders2 yg lain lagi.
  nak hitung memang banyak la..
  Persolan nya apa petaka kah yg sedang melanda negara sekarang nih, dah la harga barang terus meningkat, nilai ringgit jatuh, pekerjaan berkurangan, ekonomi meleset dan berbagai2 lagi kemudaratan bala petaka yg melanda.

  Benarlah pesan Nabi (saaaw) yg antara lain bermaksud kuranglebih bahawa jangan diangkat orang yg terlampau berkeinginan kpd sesuatu jawatan yg dikehendakinya, adakah bahwa ini nasihat Baginda Nabi (saaaw) bahwa itu supaya untuk mengelakkan bala bencana petaka sekiranya orang sedemikian diberikan jawatan yg sangat di inginkan olehnya dan berlaku punah ranah akan diperbuat olehnya?
  Wallahua'lam.

  Reply Like


  Copy & Paste

  ReplyDelete

© all rights reserved
made with by templateszoo