NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Prestasi Ahli Parlimen PN lebih baik berbanding PH-BNDI SAAT rakyat Malaysia kecewa dengan kacau bilau pentadbiran Kerajaan Madani, Ahli Parlimen PERIKATAN NASIONAL (PN) tampil dengan prestasi dan imej yang memberangsangkan berbanding Pakatan Harapan-Barisan Nasional (PH-BN) di Parlimen. 

Justeru, adalah tidak aneh andai rakyat Malaysia mendakwa bahawa PN ini lebih berwibawa berbanding PH-BN. 

Antara perkara positif yang membuatkan Ahli-ahli Parlimen PN lebih baik berbanding PH-BN ialah; 

1. Kualiti perbahasan.

Dalam sesi persidangan Dewan Rakyat kali ini, Ahli Parlimen PN telah mengambil bahagian untuk berbahas dengan sangat aktif, membina dan berkesan seolah-olah mereka ini adalah Ahli Parlimen daripada pihak kerajaan. 

Prestasi yang membanggakan ini semestinya adalah natijah daripada inisiatif program Permukiman Ahli Parlimen PERIKATAN NASIONAL, penubuhan Jawatankuasa Portfolio Ahli Dewan Rakyat Perikatan Nasional, Program Brainstorming Belanjawan 2023 oleh PERIKATAN NASIONAL dan pre-council Ahli-ahli Parlimen PN yang berterusan secara aktif. 

2. Kehadiran ke Parlimen.

Berdasarkan kepada rekod kehadiran dalam hansard (transkrip rasmi) Sidang Parlimen, Ahli Parlimen PN mencatatkan peratusan kehadiran terbaik dengan kadar kehadiran sebanyak 94.2 peratus berbanding Ahli Parlimen Kerajaan dengan kadar kehadiran sekadar 88.4 peratus. 

Ini adalah bukti yang rasmi daripada rekod yang rasmi bahawa Ahli-ahli Parlimen PN telah membawa suara rakyat mereka di Parlimen ini dengan penuh kesungguhan, disiplin dan dedikasi. 

3. Kesepakatan pasukan.

Selain daripada perbahasan yang berkualiti dan rekod kehadiran klasifikasi kelas A+, Ahli-ahli Parlimen PN juga berkhidmat di Parlimen dengan percaturan yang sangat strategik dan penuh dengan semangat berpasukan yang tinggi. 

Perbahasan mereka adalah sangat tuntas dan saling lengkap melengkapi antara satu sama lain. 

Tidak dilupakan juga, kod pakaian mereka yang sentiasa seragam dalam sesi-sesi penting berbanding Ahli-ahli Parlimen Kerajaan telah menambahkan lagi nilai imej mereka. 

Ahli Parlimen PN juga untuk rekod telah membuat ketetapan akan mengekalkan amalan pemakaian tali leher di Parlimen bersama dengan penjawat-penjawat awam yang lain. 

Tahniah Ahli-ahli Parlimen PERIKATAN NASIONAL! Kalian adalah harapan dan aspirasi perjuangan rakyat! 

Sekian.

ZURK AHMAD 
Ketua Pengarah
Jabatan Penerangan PAS Pusat – HARAKAHDAILY 9/4/2023


........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo