NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

PKR saman bekas MP Ampang, dedah kewangan PKR cecah RM224 juta

Parti Keadilan Rakyat telah saman bekas ahli parlimen Ampang di mahkamah kerana kononnya keluar parti. Dikatakan sebelum PRU 2018, bahawa semua ahli calon PKR telah menandatangani bon dengan bersetuju untuk didenda RM10 juta setiap seorang jika mereka berpaling tadah kepada parti lain selepas menang sesuatu kerusi yang ditandingi, sama ada sebagai Adun atau ahli parlimen.

Dalam afidavit sokongan yang dihantar oleh Saifuddin Nasution Ismail selaku Setiausaha Agong PKR telah memperincikan perbelanjaan  dan kewangan parti.  Afidavit itu untuk mewajarkan tuntutan RM10juta maka telah disenaraikan laporan kewangan perbelanjaan parti khususnya dalam PRU 2018. 

Baru selak 4 helaian sudah mencatatkan belanja RM223,976,268.92 . Afidavit ini dokumen perundangan yang diikrarkan benar. Jika tipu maka yang mengikrarkan boleh dipenjara berdasarkan akta akuan berkanun. 

PERSOALAN baru 4 muka surat dah dekat RM224 juta... mana ambil duit ... duit asing atau duit sakau kerajaan Selangor ? ..... kalau selak semua dijangka menjangkau setengah billion...

Patutlah rahsiakan dan tak nak dedah audit akaun selama ni...

Nota ; RM10billion dari Selangor untuk tauke judi klik 

#regimcampuranHANAT
#hoihoyahoi 
#๐—ž๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐—ท๐—ฎ๐—ฎ๐—ป๐—š๐—”๐—š๐—”๐—Ÿ


No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo