NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Zuraida nyatakan sokongan kepada PN pada PRN akan datang

story-image

Bekas ahli parlimen Ampang Zuraida Kamaruddin mengesahkan dia akan menyokong Perikatan Nasional (PN) pada enam pilihan raya negeri yang akan diadakan Jun depan.

"Saya nak umumkan saya akan menyokong PN untuk PRN nanti.

"Saya bukan sokong PH atau BN sebab mereka bentuk kerajaan gabungan dan bukan kerajaan campuran," katanya seperti dipetik oleh Sinar Harian pada majlis di Yayasan Kepimpinan Perdana di Putrajaya hari ini.

Program Zuraida turut dihadiri oleh bekas Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad dan bekas anggota Majlis Tertinggi Umno Noh Omar.

Gambar fail PRU15.
Sementara itu, bekas pemimpin Parti Bangsa Malaysia (PBM) itu berkata dia bersama NGO Muafakat Nasional (MN) untuk memberikan platform yang lebih besar untuk melibatkan diri dalam kerja-kerja kemasyarakatan.

"Jadi saya boleh buat aktiviti di peringkat akar umbi menerusi penglibatan di peringkat NGO ini," katanya.

Disember lalu, Zuraida menyertai MN semasa dia masih bersama PBM.

Bagaimanapun, dia terlibat dengan pertikaian bersama Presiden PBM Larry Sng sebelum pilihan raya umum ke-15 (GE15).

Semasa Mesyuarat Agung Tahunan PBM pada Oktober lalu, diputuskan Zuraida akan mengambil alih kepimpinan parti daripada Sng sebagai presiden parti.

Ini kemudiannya diluluskan oleh mesyuarat Majlis Tertinggi PBM.

Namun, Sng mempertikaikan keputusan ini, menyatakan dia masih menjadi presiden PBM menurut Pendaftar Pertubuhan.

Dia kemudian mengisytiharkan mesyuarat Majlis Tertinggi PBM tidak sah dan menggantung Zuraida dan 12 anggota parti yang lain.

Zuraida akhirnya dipecat, bersama-sama dengan 10 ahli lain, oleh SNG selepas mereka tidak bertindak balas terhadap surat pertunjukan yang dikeluarkan kepada mereka pada 19 Disember.

Ketika PRU15, Zuraida, yang melompat dari PKR ke Bersatu dan kemudian dari Bersatu ke PBM, kehilangan depositnya di Ampang selepas menjadi ahli parlimen selama tiga penggal.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo