NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Komitmen Anwar terhadap scandal LCS diraguiPERDANA Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim mengatakan tidak mencampuri urusan pendakwaan apabila diajukan soalan berkenaan skandal LCS. Skandal LCS sebelum ini mendapat perhatian apabila dikaitkan dengan urusan tatakelola yang tidak telus.

43,000 engagement dikumpulkan di Facebookdengan Sinar Harian dan Astro Awani menerajui engagement terbanyak. Hanya 4,000 engagementdidapati di Twitter. Kenyataan Perdana Menteri mendapat 95 peratus komen negatif di Facebook.

Netizen meragui kenyataan Perdana Menteri apabila rentetan janji-janji sebelum ini yang masih lagi belum dapat ditunaikan. Netizen juga menyatakan Perdana Menteri sangat sensitif dan sentiasa mahu menyaman seteru politik.

Konsep pengasingan kuasa antara Badan Eksekutif, Badan Perundangan dan Badan Kehakiman perlu dihayati sebaiknya agar sistem demokrasi berparlimen dapat dilaksanakan dengan sempurna.

QGENANALYST – HARAKAHDAILY 17/3/2023


........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo