NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Cubaan tutup skandal zakat Negeri Sembilan?

Sebulan yang lepas saya telah terima satu set dokumen mengenai skandal Zakat N.Sembilan hampir RM8 juta. 

Setelah teliti dokumen dan maklumat ada asasnya maka 5 Feb saya telah naikkan di fB Che'GuBard Original untuk tarik perhatian Exco Agama dan Majlis Agama Islam Negeri Sembilan sendiri, cadang saya 13 Feb utk hadir sendiri ke Pejabat Exco Agama dan MAINS untuk cari penjelasan.

Ramai terkejut dan dapat respon banyak pihak. Mungkin panik dengan perkembangan itu Aminuddin Harun terpaksa komen pada 8 Feb. Dia akuo ada masalah dalam Zakat NS dan serah pada SPRM & Polis Diraja Malaysia ( Royal Malaysia Police ) , namun sikap lepas tangan MB merangkap exco agama menyerlahkan kelemahannya apabila dia nyatakan tidak pasti apa terjadi kerana dia sudah keluar dari MAINS. Makan gaji buta sebagai exco Agama ? 
9 Febuari pula secara tiba tiba SPRM NS umumkan kes Zakat NS ditutup dan tidak ada kes, ini lucu kerana beberapa jam selepas itu Ketua Polis NS pula keluar kenyataan Polis putus buka kertas siasatan bawah 409 kanun keseksaan - kerana disyaki ada pecah amanah. 8 Feb MB serah pada pihak berkuasa, 9 Feb polis baru buka siasatan sebaliknya SPRM sudah tutup dan kata tidak ada kes. 9 Feb lewat petang pula kerana kenyataan SPRM maka MAINS telah keluar kenyataan ugut siapa sahaja bangkit isu skandal zakat akan dilapor polis kerana fitnah... 

10 Feb saya dan kawan kawan tampil ke SPRM dedah hampir semua bukti. Pegawai yang menerima bukti sendiri tak mampu kata apa kerana semua jelas ada penyelewengan. Saya terpaksa ugut jangan sampai saya terpaksa bangkitkan persoalan adakah ini ada kena mengenai dengan adik ipar Azam Baki (ketua SPRM) yang dilantik beberapa jawatan mewah bawah kerajaan NS ? 

Makin menarik bila 12 Feb, Pemuda Umno Rembau pula muncul di media serang MB N.Sembilan dalam isu Zakat ini. Shukri juga merupakan pembahas wakil NS yang bawa usul jawatan Presiden dan Timbalan tidak dipertandingkan dalam PAU baru ini. Jelas ia budak Mat Hassan dan diyakini Mat Hassan guna isu ini untuk serang MB NS untuk bagi tekanan dalam mereka sedang berebut kerysi bertanding PRN terdekat. Menariknya budak Timbalan Presiden Umno ini dedahkan SPRM menipu sebab macam mana nak tutup kalau no fail pun tak ada sebab fail tak dibuka. 

 12 Feb.juga saya melalui hubungan keluarga telah menyembah maklum kepada YM salah seorang Dato' Undang mengenai perkara ini. 

13 Feb lewat petang SPRM Putrajaya telah keluar kenyataan akui ada unsur kecurangan dan mula menyiasat kes skandal Zakat.

Kepada semua, khususnya masyarakat Islam Negeri Sembilan yakinlah mereka hanya sedang cuba cari kambing hitam atau sedang brli masa untuk kes ini dilupakan sebelum "disapu bawah karpet". Kena terus beri tekanan. 

Untuk pengetahuan semua khususnya orang NS, kes zakat ini hanya bukti kecil kelemahan dan penyelewengan kerajaan DAp PH NS. Cuma "tips of iceberg"...kita akan asak dengan banyak lagi pembongkaran.


T.kasih buat semua termasuk pihak media yang berani mengangkat isu ini.

Bersama MENGANGKAT MARTABAT NEGERI BERADAT

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo